Brood

Spelt wit

Een heerlijk bolvormig brood op basis van 100% speltbloem met wat pitjes erin. Kenmerkend is de knapperige, rustieke korst met een zacht kruim van binnen.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

Oerbol

Is een middenbruin meergranenbrood met authentieke oergranen en zaden zoals quinoa, spelt en amaranth. Het brood krijgt hierdoor een zacht nootachtige smaak, welke door liefhebbers zeker wordt gewaardeerd.

(op donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

Blokkers donker

Het donkerste tarwebrood van ons assortiment, maar daarentegen  geen zwaar of compact brood. In het brood komt u wat pitten tegen  waaronder gebroken pompoenpitten. hir wordt dit brood ook mee  gedecoreerd.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

Volkoren

Een brood op basis van 100% volkorenmeel. De tarwe is gemalen door onze eigen molen. Volkoren wordt gedecoreerd met een zadenmix met onder andere lijnzaad, sesam, zonnebloempitten en tarwezemelen. Een brood zonder enige (kunstmatige) toevoegingen en absoluut lactose vrij.

(van donderdag t/m zaterdag verkrijgbaar)

Maisstoet

Een fijne afwisseling op het dagelijkse bruine- en wittebrood, dit maisbrood met zijn gele kruim en zonnebloempitten aan de binnenzijde.

Aan de bovenzijde wordt dit brood gedecoreerd met gebroken maisbolletjes. Dit geeft een crunchy korstje.

(op  vrijdag en zaterdag verkrijgbaar)

Knipwit

Een brood van weleer. Het brood heeft aan de bovenkant een knapperig korstje en is aan de binnenkant zacht en smeuiig. Heerlijk om een sandwich van te maken, maar ook heel geschikt voor tosti’s.

(op zaterdag verkrijgbaar)

Gerstekoren

Een stoer brood dat nog echt naar brood smaakt door de geweekte gerstkorrels die erin zijn verwerkt. Door de structuur heeft dit brood een ‘bite’. Het brood wordt in koppels gebakken en is aan de onderzijde door sesamzaadjes gehaalt.

Het brood wordt aan de bovenkant bestrooid met roggebloem

(op zaterdag verkrijgbaar)

Stokbrood

Deze heerlijke, met desem gemaakte, stokbroden met krokante korst en zacht kruim zijn te vergelijken met de Franse lieveling.

Prima te combineren bij de lunch met een kopje soep of ’s avond met een romige kaasfondue.

(op zaterdag verkrijgbaar)